Vetfood Profesional

Vetfood, Uro force, при бъбречни проблеми, 30 капсули

лв.30,00

Изчерпан

Описание

Vetfood, Uro force, при бъбречни проблеми, 30 капсули

Предимства:

UroForce е препарат, предназначен за животни с хронична бъбречна недостатъчност и заболявания на долните пикочни пътища. Прецизно подбрани съставки регулират и поддържат функцията на цялата пикочна система.

 

Rheum L. корен – инхибира склеротични промени в гломерула, като по този начин забавя прогресията на заболяването. Освен това стабилизира концентрацията на серумния креатинин, намалява протеинурията и улеснява поддържането на стабилно телесно тегло.

 

Червена боровинка – съдържа съединения, които се комбинират с рецепторите на бактериалните клетъчни стени и блокират техните адхезивни свойства. Добавката с червена боровинка възпрепятства колонизирането на пикочния мехур от бактерии и помага за предотвратяване на хронична инфекция на пикочните пътища.

 

Хондроитин – укрепва лигавицата на пикочния мехур и намалява пропускливостта на стената на пикочния мехур, предотвратявайки преминаването на бактерии и токсини. Витамин D – болни животни с хронично бъбречно заболяване често изпитват дефицит на активната форма на витамин D. Дефицитът на витамин D е един от основните фактори, отговорни за развитието на вторичен хиперпаратиреоидизъм.

 

Калций – в ранния стадий на хронична бъбречна недостатъчност бъбреците имат ограничена способност да отстраняват фосфора от тялото. Това повишава концентрацията му в кръвта и причинява нарушаване на прилагането на калциев фосфат в организма. Намаляването на приема на фосфор и допълването на калциевия дефицит са основни за облекчаване на разстройството на тези йони.

 

Калий – играе ключова роля в поддържането на водно-електролитния баланс в организма. Витамин В6 – повишава имунитета на организма и успокоява страничните ефекти на лекарства, използвани при лечението на заболявания на пикочните пътища. Той също така намалява отделянето на оксалова киселина в урината и предотвратява образуването на оксалатно-калциеви камъни в пикочния мехур.

 

Витамин С – умерено подкиселява урината, което намалява риска от бактериална инфекция на пикочния мехур.

 

 

Показания:

 

хронична бъбречна недостатъчност,

Котешки урологичен синдром (FUS),

възпаление на пикочния мехур.

 

 

Препоръчителна дозировка:

 

Препоръчителна доза, която трябва да се дава според телесното тегло на животното:

 

Гризачи – ½ капсула, два пъти дневно (сутрин и вечер)

Дребни животни с тегло до 10 кг. – 1 капсула, два пъти дневно (сутрин и вечер)

Средни кучета 10-25 кг телесно тегло. – 2 капсули, два пъти дневно (сутрин и вечер)

Големи кучета над 25 кг. – 3 капсули, два пъти дневно (сутрин и вечер)

 

Продуктът е под формата на отворени капсули. Препоръчва се да се смесва с гранули, мокра храна или вода.

 

Препоръчителната доза може да бъде разделена на няколко по-малки порции. Препоръчва се редовно да се проверява урината при животни. Водата трябва да е налична по всяко време.

Vetfood, Uro force, при бъбречни проблеми, 30 капсули

Допълнителна информация

Бранд

Животно

,

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Vetfood, Uro force, при бъбречни проблеми, 30 капсули”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *