Vetfood Profesional

Vetfood, Uro force plus B6, при камъни в пикочните пътища, 120 капсули

лв.54,30

Изчерпан

Описание

Vetfood, Uro force plus B6, при камъни в пикочните пътища, 120 капсули

Предимства:

Uro Force plus B6 е препарат, съдържащ цитрати, които са инхибитори на кристализацията и агрегацията на минерални соли. Те допринасят за повишаване на pH на урината и намаляват риска от оксалатни и уратни отлагания. Калиевият цитрат се препоръчва за употреба, когато въпреки специализираната диета рН на урината е кисело или в урината има кристали калциево-оксалат. Образуваните при метаболизма на цитратите бикарбонати са алкален фактор, който позволява ефективно да се намали отделянето на цитрати с урината. Орално приложените цитрати се метаболизират главно в чревната стена. Друга активна съставка е витамин В6 (пиридоксин), чийто възможен дефицит в организма води до повишено ендогенно производство на оксалова киселина. Съдържащият се в препарата витамин В6 трябва да противодейства на възможния дефицит на този витамин и да осигурява профилактика на калциево-оксалатна нефролитиаза.

 

ПОКАЗАНИЯ:

 

  • калциево-оксалатна нефролитиаза, • патологични състояния, изискващи алкализиране на урината.

 

УПОТРЕБА:

 

Препоръчителна доза от продукта, която се дава според телесното тегло на животното: • Гризачи – ½ капсула, два пъти дневно (сутрин и вечер)

 

Дребни животни с тегло до 10 кг. – 1 капсула, два пъти дневно (сутрин и вечер)

Средни кучета 10-25 кг телесно тегло. – 2 капсули, два пъти дневно (сутрин и вечер)

Големи кучета над 25 кг. – 3 капсули, два пъти дневно (сутрин и вечер) Продуктът е под формата на отваряеми капсули. Препоръчва се продуктът да се смесва с гранули, мокра храна или вода.

 

Препоръчителната доза може да бъде разделена на няколко по-малки порции. Препоръчва се редовно да се проверява урината при животни. Водата трябва да е налична по всяко време.

 

URO FORCE PLUS B6 50 капсули 120 капсули 1 капсула Витамин B6 (пиридоксин хидрохлорид) 20 mg Калиев цитрат 200 mg Магнезиево-калиев цитрат 100 mg

Vetfood, Uro force plus B6, при камъни в пикочните пътища, 120 капсули

Допълнителна информация

Бранд

Животно

,

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Vetfood, Uro force plus B6, при камъни в пикочните пътища, 120 капсули”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *