Vetfood Profesional

Vetfood, Egg Yolk, яйчен жълтък, 200 грама

лв.14,60

Изчерпан

Код: 5907368855738 Категории: , ,

Описание

Vetfood, Egg Yolk, яйчен жълтък, 200 грама

Предимства:

Яйчният жълтък е богат източник на витамини и много ценни минерали. Омега-3 мастните киселини и лецитинът, съдържащи се в жълтъка, имат противовъзпалителни и антикоагулантни свойства. Жълт пигмент – лутеин – подобрява мозъчната функция, подобрява концентрацията и паметта, предотвратява увреждането на ретината, както и притежава мощни антиоксидантни свойства. Благодарение на това има способността да забавя процеса на стареене при животните и да ги предпазва от рак. Подобни цели служат и витамините А и Е, които също се съдържат в жълтъка. Те се усвояват много добре от тялото на животното, тъй като се разтварят в околните мазнини. Яйчният жълтък е богат и на витамин D, полезен за костите и кожата, и витамини от група В, жизненоважни за нервната система. Яйчният жълтък също е богат източник на минерали като: калций, желязо, магнезий, фосфор, калий, натрий, цинк, мед, манган, селен.

 

Знаеше ли?

Структурата на яйчните жълтъци е подобна на кръвта, съдържа вещество, наречено плазма. Плазмената протеинова група, отговорна за защитните функции, е имуноглобулинът Y, същият тип като имуноглобулина, съдържащ се в кръвта на животните. Той противодейства на някои антигени, и по-специално срещу бактерии, като повишава имунитета на организма. Проучванията, публикувани в The American Journal of Clinical Nutrition*, предполагат, че редовното приложение на яйчен жълтък на животно (за един месец) е от съществено значение за повишаване на нивата на лутеин и зеаксантин в тялото. Лутеинът и зеаксантинът са естествени пигменти, които предпазват ретината от увреждане на UVA радиацията, както и значително намаляват риска от дегенерация на макулата и развитие на катаракта.

 

*Handelman G.J., Nightingale Z.D., Lichtenstein A.H., Schaefer E.J., Blumberg J.B.: Лутеин и зеаксантин

концентрации в плазмата след хранителна добавка с яйчен жълтък. Американското списание за клинично хранене. 70(2), 1999: 247-251.

 

Дозировка:

Кучета и котки:

 

Котки и малки кучета до 10 кг телесно тегло 1 плоска лъжичка/ден

Кучета 10-20 кг телесно тегло 2 плоски лъжички/ден

Големи кучета – над 20 кг телесно тегло 3 плоски лъжички/ден

1 плоска лъжичка е еквивалентна на прибл. 5,0 g от продукта

Vetfood, Egg Yolk, яйчен жълтък, 200 грама

Допълнителна информация

Бранд

Животно

,

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Vetfood, Egg Yolk, яйчен жълтък, 200 грама”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *