Vetfood Profesional

Vetfood, Visiopet, срещу очни заболявания, 30 капсули

лв.37,70

Изчерпан

Код: 5907368878799 Категории: , ,

Описание

Vetfood, Visiopet, срещу очни заболявания, 30 капсули

Предимства:

VisioPet VetCaps е уникален препарат на ветеринарния пазар; неговите активни съставки подпомагат правилното функциониране на окото и го предпазват от развитието на очни заболявания, предизвикани от свободните радикали (катаракта, глаукома, дегенерация на ретината).

 

Съставът на продукта е прецизно разработен въз основа на наличните научни изследвания.

 

Омега-3 мастни киселини (EPA и DHA) – подобряват кръвоснабдяването на зрителния нерв и предпазват нервните клетки от увреждане при диабет и дегенеративна миелопатия. EPA + DHA значително подпомагат лечението на синдрома на сухото око.

 

Екстракт от зелен чай (Епигалокатехин галат) – поради силното си антиоксидантно действие е ефективна профилактика при очни заболявания (напр. глаукома, дегенерация на ретината и др.), причинени от свободните радикали. Механизмът на действие се основава на неутрализиране на реактивните форми на кислород, в резултат на което не настъпва увреждане на генетичния материал (главно ДНК) и други структури, изграждащи ретината и други елементи на окото.

 

Екстракт от гроздови семки (проантоцианидини) – има противовъзпалителни, антиалергични, антивирусни, антибактериални, антиоксидантни и антинеопластични свойства. Има разширяващ ефект върху кръвоносните съдове, подобрява микроциркулацията в очната ябълка, благодарение на което ускорява лечението на конюнктивит и може да инхибира развитието на катаракта и глаукома.

 

Екстракт от боровинки (антоцианини) – използва се при лечение на слепота и отслабване на зрението, свързано със свръхчувствителност към светлина. Подпомага адаптирането на ретината към променлива светлина, укрепва капилярите и предпазва окото от дегенерация на ретината и глаукома, причинена от прекомерен натиск вътре в окото. Екстрактът блокира ангиогенезата, ограничава пропускливостта на съдовете и предотвратява кървене, което може да възникне при диабетна ретинопатия. Екстрактът от боровинка е ефективен при профилактика на заболявания на ретината, в резултат на анормално развитие на кръвоносните съдове.

 

Екстракт от невен (Лутеин и Зеаксантин) – съдържа каротеноиди, които са “филтър”, който предпазва структурата на окото (роговицата, лещата и ретината) от вредното UV лъчение (високоенергийна синя светлина). Силните антиоксидантни и противовъзпалителни свойства намаляват “напрежението на очите” и предпазват от развитие на катаракта.

 

Екстракт от гинко билоба (Ginkoflavonoglycosides) – повишава кръвоснабдяването на тъканите на очите и неутрализира ефектите на свободните радикали, което води до значително дългосрочно подобрение при лица с дегенерация на ретината. Освен това подпомага умствената дейност, способността за правилно възприемане, асоцииране и запомняне.

 

Алфа-липоева киселина (ALA) – инхибира гликирането на протеини и увреждането на клетките, възникващи в хода на диабетната ретинопатия, което значително влияе върху подобряването на зрението. При проучвания върху животни с глаукома, катаракта и пигментен ретинит, редовната употреба на ALA доведе до значително подобрение и повишаване на комфорта на живот. ALA също така сенсибилизира инсулиновите рецептори на целевите клетки, така че има намаляване на кръвната глюкоза.

 

Екстракт от домати (ликопен) – ефективно предпазва ретината от нейната дегенерация. В допълнение, ликопенът инхибира окисляването на липидите в кръвния серум и намалява риска от рак. Витамини А, С и Е – комплекс от витамини с антиоксидантни свойства, необходими за функционирането и обновяването на очната епителна тъкан. Епителната тъкан определя правилната структура и функциониране на окото. Комплексът от тези антиоксиданти предпазва структурите на окото от увреждащото въздействие на свободните радикали и регулира процеса на отделяне на слъзната течност и правилното хранене на лещата.

 

Комплекс от витамини от група В – осигурява оптимално функциониране на нервната система, включително зрителния нерв. Намалява нивото на хомоцистеин, който е важен елемент в превенцията на очни заболявания. Дефицитът на витамини от група В води до възпаление на роговицата, конюнктивит и катаракта.

 

Цинк (под формата на аминокиселинен хелат) – допринася за по-доброто хранене и кръвоснабдяването на очната ябълка. По-голямата част от този микроелемент се намира в ретината и неговият дефицит може да доведе до късогледство.

 

 

Показания:

 

подпомагане лечението на очни заболявания, включително катаракта, глаукома и ретинопатия от различен произход,

профилактично и терапевтично в перипроцедурния период,

подпомагане на лечението на очни заболявания на метаболитен фон (напр. диабет),

невродегенеративни заболявания,

профилактика и терапия в гериатрията,

профилактика и терапия при интензивно работещи и спортни кучета

 

 

Активни съставки:

 

1 капсула

Витамин А (ретинил ацетат) 853,5 IU

Витамин С (l-аскорбинова киселина) 84,5 mg

Витамин Е (α-токоферол) 43,2 IU

Витамин В1 (тиамин мононитрат) 1 734 µg

Витамин В2 (рибофлавин) 2 206 µg

Никотинамид 23,12 mg

Калциев D-пантотенат 10,24 mg

Витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид) 2 206 µg

Биотин (d-биотин) 89 µg

фолиева киселина 525 µg

Витамин В12 (цианокобаламин) 4,3 µg

Цинк (цинков бисглицинат) 15,96 mg

Рибено масло на прах (Омега-3) 104,2 мг

Лецитин (фосфолипиди) 58,7 mg

Vision Care Formula (ликопен, екстракт от невен (лутеин и зеаксантин), екстракт от гроздови семки (проантоцианидини)) 282,5 mg

Антиоксидантна формула (α-липоева киселина, екстракт от зелен чай, екстракт от гинко билоба, екстракт от боровинка) 146,7 mg

 

 

Употреба:

 

Препоръчителна дневна доза от продукта, която да се дава според телесното тегло на животното:

 

Дребни животни с тегло до 10 кг. – ½ капсула

За всеки 20 кг т.т. – 1 капсула.

 

 

Продуктът е под формата на отворени капсули. Препоръчва се да се смесва с гранули, мокра храна или вода. Препоръчителната дневна доза може да бъде разделена на няколко по-малки порции през деня

Vetfood, Visiopet, срещу очни заболявания, 30 капсули

Допълнителна информация

Бранд

Животно

,

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Vetfood, Visiopet, срещу очни заболявания, 30 капсули”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *