-11% Off
Vet Expert

Vet Expert GeriatiVet Dog LB, имуностимулатор, 45 таблетки

Original price was: лв.37,00.Current price is: лв.32,80.

Хранителна добавка, имуностимулатор за големи кучета, Vet Expert GeriatiVet Dog LB, 45 таблетки

глюкозамин,  β-1,3/1,6-глюкан, L-карнитин, Лутеин, HMB (хидроксиметилбутират), Омега-3  мастни киселини; Алфа липоева киселина

Сравни
Код: VEGVLB Категории: ,

Описание

Описание на продукта:

Vet Expert GeriatiVet Dog LB, имуностимулатор, 45 таблетки

При по-възрастни кучета, които имат повишена нужда от вещества, за да ги защитят от най-честите нарушения.

Състав:

глюкозамин,  β-1,3/1,6-глюкан, L-карнитин, Лутеин, HMB (хидроксиметилбутират), Омега-3  мастни киселини; Алфа липоева киселина

  • Бета-1,3/1,6 глюканът, съдържащ се в продукта, е един най-добрите познати досега имуностимулатори. Той има способността директно да стимулира антимикробния механизъм в тялото и по този начин подпомага изграждането на имунитет след ваксинация. Прилагането му перорално повишава нивата на специфичните IgG и IgA антитела в кръвния серум и секрета на мукозните мембрани. Механизмът на действие на бета-глюкана е основан на свързването му с макрофагите, неутрофилите, моноцитите, дендритните клетки и NK-клетките. Бета-глюканът се използва широко за приготвянето на различни имуностимулиращи препарати за кучета и котки.

 

  • Бета-хидрокси-бета-метилбутиратната киселина (HMB) освен с познатото си положително действие върху функцията и поддържането на мускулната маса има възможността да подобри метаболитната и фагоцитната активност на клетките на имунната система.Освен това може да стимулира производството на по-голям брой клетки, продуциращи антитела и така да индуцира клетъчен имунен отговор.

Други добавки във Vet Expert GeriatiVet Dog LB, имуностимулатор, 45 таблетки:

  • Лутеинът може да повиши имунитета на кучето чрез едновременно стимулиране на клетъчния и хуморалния имунитет. Благодарение на антиоксидантните си свойства и възможността му да филтрира високоенергийната светлина от синия спектър, той протектира ретината на очите от дегенерация и подобрява зрението.

 

  • Омега-3 мастните киселини са едни от най-важните компоненти в мембраните на нервните клетки. Те предпазват нервните клетки от повреди и помагат за нормалното им функциониране. Освен това имат противовъзпалителни и противоедемни свойства. При по-възрастните животни намаляват налягането в гломерулите и по този начин имат благоприятен ефект върху бъбреците, а също и антиаритмични свойства.

 

  • Алфа-липоевата киселина е един от най-силните антиоксиданти. Тя предпазва клетките на нервната система от вредните свободни радикали и от щетите, причинени от прекомерната оксигенация на клетъчните мембрани.

 

  • L-карнитинът редуцира телесното тегло. Той спомага разграждането на мастни киселини в клетки, които след това се превръщат в енергия и не се отлагат като мастна тъкан, която намалява натоварването на ставите.

 

  • Глюкозаминът повишава синтезата на глюкозаминогликаните, които са компонент на интерцелуларният матрикс на хрущялната тъкан.

Опаковка: 45 таблетки

Дозировка:

кучета 15-30 kg живо тегло. – 1 таблетка на ден, кучета >30 kg живо тегло –  2 табл. на ден.

Vet Expert GeriatiVet Dog LB

Допълнителна информация

Бранд

Животно

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Vet Expert GeriatiVet Dog LB, имуностимулатор, 45 таблетки”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *