Vetfood Profesional

Vetfood, Thyro Force, подпомага щитовидната жлеза, 60 капсули

лв.50,90

Изчерпан

Описание

Vetfood, Thyro Force, подпомага щитовидната жлеза, 60 капсули

Предимства:

ThyroForce е иновативен препарат на ветеринарния пазар, а съдържащите се активни съставки подпомагат правилното функциониране на щитовидната жлеза при животните. Продуктът съдържа оптимална комбинация от съставки: тирозин, йод, цинк, селен, желязо, ашваганда, витамин D3, витамини А, Е и витаминен комплекс от група В.

 

Те са необходими за производството на хормони на щитовидната жлеза: трийодтиронин (Т3) и тироксин (Т4) и за правилното функциониране на имунната и ендокринната система.

 

Тирозин – ендогенна аминокиселина, която е предшественик на хормоните на щитовидната жлеза Т3 и Т4. Дефицитът на това съединение е свързан с хипотиреоидизъм.

 

Йод – един от най-важните минерални компоненти за осигуряване на правилното функциониране на щитовидната жлеза. Неговият дефицит прави невъзможно производството на хормони на щитовидната жлеза. Желязото (под формата на аминокиселинен хелат) – е компонент на йодиращата пероксидаза, която е ензим, отговорен за синтеза на хормони на щитовидната жлеза. Дефицитът на желязо допринася за повишена секреция на TSH и намалено производство на хормони на щитовидната жлеза, като намалява превръщането на Т4 в Т3.

 

Селен – участва в изграждането на дейодиназа, ензим, отговорен за процес, наречен дейодиране. Последствието от дефицита на селен следователно е нарушаване на превръщането на Т4 в Т3 в тъканите, което води до намаляване на Т3 в кръвния поток. Селенът участва и в изграждането на глутатион пероксидаза, която показва антиоксидантни свойства, предпазвайки щитовидната жлеза от вредното въздействие на реактивните кислородни видове.

 

Цинк (под формата на аминокиселинен хелат) – е компонент на Т3 рецепторните протеини. Има противовъзпалителни, антиоксидантни свойства и подпомага работата на имунната система. С намаляване на концентрацията му в кръвта, титърът на антитиреоидните антитела се увеличава (анти-TG, анти-TPO). Недостигът му също води до намалени нива на Т3 и Т4.

 

Витамин D3 – има силно имуномодулиращо действие и има много важна роля при автоимунни заболявания на щитовидната жлеза. Той влияе върху регулирането на пролиферацията и диференциацията на клетките на имунната система. При научни изследвания се наблюдава корелация, че колкото по-голям е дефицитът на витамин D, толкова по-висока е показаната стойност на TSH.

 

Витамините А и Е – като естествени съединения с антиоксидантна активност, противодействат на свободните радикали на кислорода и облекчават оксидативния стрес – който унищожава клетките на щитовидната жлеза.

 

Комплекс от витамини от група В – те са необходими за правилната работа на щитовидната жлеза. В проучвания е доказано, че лицата, страдащи от хипотиреоидизъм, често имат дефицит на фолиева киселина и витамин В12, които са необходими за оптималната работа на ензима, отговорен за създаването на Т3.

 

Ашваганда – оптимизира реакцията на организма към стреса, стимулира щитовидната жлеза да произвежда трийодтиронин и тироксин.

 

 

Показания:

 

несигурни резултати от изследвания на щитовидната жлеза,

хипотиреоидизъм,

намаляване на имунитета,

дефицит на витамини и/или минерали.

 

 

Употреба:

 

Препоръчително е да се приемат следните количества от продукта дневно по време на хранене в зависимост от теглото на животното: – на всеки 10 кг – 1 капсула

 

 

Ако е необходимо, можете да отворите капсулата и да смесите съдържанието й с любимия деликатес. Ако диетата се основава само на суха храна, тя трябва да бъде леко навлажнена, така че съдържанието на капсулата да прилепне към храната и да може да бъде изядено от животното.

Vetfood, Thyro Force, подпомага щитовидната жлеза, 60 капсули

Допълнителна информация

Бранд

Животно

,

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Vetfood, Thyro Force, подпомага щитовидната жлеза, 60 капсули”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *