Virbac Cortavance, за симптоматично лечение на дерматози при кучета, 76 мл.

лв.53,50

Virbac Cortavance, за симптоматично лечение на дерматози при кучета, 76 мл.

Изчерпан

Описание

Virbac Cortavance, за симптоматично лечение на дерматози при кучета, 76 мл.

Активна субстанция(и):

Хидрокортизон ацепонат 0.584 мг/мл

ФАРМАЦЕВТИЧНА ФОРМА: Кожен аерозол, разтвор

Вид животни, за които е предназначен: -кучета

Терапевтични показания за отделните видове животни: Лечение на възпалителни и сърбежни дерматози при кучетата.

Противопоказания:

Да не се използва върху кожни язви.

Цялата повърхност от тялото, която се подлага на лечение, не трябва да превишава повърхността съответстваща например при лечението на двата хълбока, от гръбнака до млечните зърна, включително раменете и бедрената кост. В противен случай да се използва единствено съобразно оценката риск-полза, като кучето се подлага на редовни клинични прегледи.

В случай на едновременно микробиално заболяване или при опаразитяване, кучето трябва да бъде лекувано за тези заболявания. При отсъствие на специфична информация, употребата му при животно, което страда от Къшингов синдром, трябва да се основава на оценката риск-полза. Тъй като е известно, че глюкокортикостероидите забавят растежа, употребата при млади животни (под 7 месеца) трябва да се основава на оценката риск-полза, като кучето се подлага на редовни клинични прегледи.

Странични реакции (честота и важност): Няма.

Употреба по време на бременност, лактация или яйценосене: Безопасната употреба на ветеринарномедицинския продукт не е доказана по време на бременност, лактация или яйценосене. Тъй като системното поглъщане на Хидрокортизон ацепонат е незначително, няма вероятност от тератогенност, фетотоксичност и токсичност за майчиния организъм при препоръчаните дози за кучета. Да се използва само съобразно оценкатата риск-полза, направена от лекуващия ветеринарен лекар.

Количество, което се прилага и начин на приложение: Кожно. Преди употреба, аерозолната помпичка да се завие върху бутилката. След това продуктът се прилага, като се натисне помпичката, на растояние от около 10 сm от лекуваната повърхност.

Препоръчаната доза

е от 1.52 µg /cm2 Хидрокортизон ацепонат на ден върху болното място. Тази доза се равнява на две пръскания върху квадратна повърхност от 10 сm на 10 сm. Лечението да се прилага ежедневно в продължение на 7 дни. Да се внимава да не се пръсне в очите на кучето. Тъй като е летлив аерозол, ветеринарномедицинският продукт не изисква никакво втриване. Ако поради определени условия се налага по-продължително лечение, лекуващият ветеринарен лекар трябва предварително да направи оценка на риск-полза. Ако състоянието на кучето не се подобри в рамките на 7 дни, лечението трябва да се преразгледа от ветеринарния лекар.

Virbac Cortavance, за симптоматично лечение на дерматози при кучета, 76 мл.

Допълнителна информация

Бранд

Животно

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Virbac Cortavance, за симптоматично лечение на дерматози при кучета, 76 мл.”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *