Vet Expert

Тест за откриване на котешка леввкемия и котешки имунодефицитен вирус, FIV Ab/FeLV Ag, 1 брой

лв.23,00

Тест за откриване на котешка леввкемия и котешки имунодефицитен вирус, FIV Ab/FeLV Ag, 1 брой

Сравни
Категории: ,

Описание

Тест за откриване на котешка леввкемия и котешки имунодефицитен вирус, FIV Ab/FeLV Ag, 1 брой

Описание

Тест за откриване на котешка леввкемия и котешки имунодефицитен вирус. Лесен за употреба, бърз – резултат след 10 минути. Може да се използва серум, плазма или цяла кръв. Висока чувствителност и специфичност. Без нужда от допълнително оборудване.

 

Чувствителност: FIV 96.8 %, FeLV 94.7 %
Специфичност: FIV 99.6 %, FeLV 99.7 %

 

  • Тест FIV Ab

Котка в острата фаза на инфекцията може да има отрицателен резултат за антитела. В такива случаи е необходимо повторно тестване след 6-8 седмици за поставяне на сигурна диагноза при котки, които е възможно скоро да са били изложени на действието на вируса

  • Тест FeLV Ag

За елиминиране на риска от вкарване на болно животно у дома или в популация на здрави животни. Повторно тестване е необходимо 90 дни след първия тест или след предполагаемо излагане на FelV, защото котките може да са в ранните етапи на инфекцията при първия тест и това да е причината той да е отрицателен.

  • Малки котета

Тестът FIV Ab трябва да се интерпретира много внимателно при малки котета под 6 месечна възраст. Котенца до 12 седмична възраст може да са получили пасивен имунитет спрямо FIV от майката ако е била заразена или ваксинирана. Ако котето има положителен тест, то тестът трябва да се повтори след 8-12 седмици. Ако повторния тест на котето е отрицателен , то вероятно не е заразено с FIV. Ако и повторнияt тест е положителен, то веротяно котето е заразено.

 

Допълнителна информация

Бранд

Животно

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Тест за откриване на котешка леввкемия и котешки имунодефицитен вирус, FIV Ab/FeLV Ag, 1 брой”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *