Vet Expert

Vet Expert UrinoVet Cat Dilution, при уринарни проблеми, за котки, 45 капсули

лв.46,00

Хранителна добавка за поддържане на нормалната функция на уринарната ситема при котки, UrinoVet Cat Dilution, 45 капсули

Сравни
Код: VEUVCD45 Категории: ,

Описание

Vet Expert UrinoVet Cat Dilution

Vet Expert UrinoVet Cat Dilution, при уринарни проблеми e хранителна добавка за поддържане на нормалната функция на уринарната ситема при котки. Съдържа DL метионин, който намалява pH на урината, спомага за разтварянето на струвитните кристали и намалява риска от рецидивиране.

Състав:

DL-метионин, Витамин С, Витамин B6, магданоз и коприва, глюкозамин и екстракт от червена боровинка, валерианата

Метионин – Сяросъдържаща аминокиселина. Окисляването на сяросъдържащите се аминоки-селини води до образуването на сярна киселина и екскрецията й в урината, при което се понижава нейното pH.

Екстракт от червена боровинка – действа антибактериално. Съдържа проантоцианидини, които когато се свържат с повърхностните рецептори на патогенните бактерии, предотвратяват прикрепването на бактериите към стената на уринарния тракт. Този анти-адхерентен ефект на червената боровинка затруднява заселването на пикочния мехур от бактерии, причиняващи хронични инфекции на пикочните пътища, напр. Escherichia coli.

Глюкозамин – защитна бариера. Глюкозаминът е съставна част на вътреклетъчната среда на съединителната тъкан и добавянето му стимулира синтеза на други компоненти на вътреклетъчното вещество, в резултат на което се прикрепва по-добре към стената на пикочния мехур.

В следствие на това, въъпреки наличието на бактерии в пикочния мехур, ефектите от действието на продуцираните от тях токсини значително намаляват. Глюкозаминът повишава механичната бариера на стената на мехура и от там и действа противовъзпалително и антибактериално.

Магданоз – действа диуретично. Показва диуретичен ефект (повишава обема на отделяната урина), което подпомага изхвърлянето на патогенните бактерии. Механизмът му на действие включва намаляване на калиево-натриевата (Na + / K + ATPase) активност в бъбрека, което намалява и екскрецията на натриевите и калиевите йони.Това води до осмотичен инфлукс на вода в лумена на бъбречните тубули, повишаване на обема на урината и диурезата. (Vet Expert UrinoVet Cat Dilution, при уринарни проблеми, за котки).

Vet Expert UrinoVet Cat Dilution, при уринарни проблеми

Валериана

успокояващ ефект. Валерианата или Valeriana officinalis, е позната като субстанция със слабо седативен и анксиолитичен ефект. Механизмът на действие е подобен на този на бензодиазепините (свързва се към бета субединицата на рецептора). Предизвикват навлизане на натриевите йони в клетката (хиперполяризация) и свързване на GABA с рецептора. Като допълнение, забавя неутрализирането или метаболизма на GABA, поради което действа по-дълго.

Коприва – действа диуретично. Изследвания при плъхове показват, че използването на екстракт от коприва (Urtica dioica) предизвиква (Tahri et al., 2000) понижаване на кръвното налягане (ефикасността й се сравнява с фуроземид  в доза 2 mg / kg), повишен поток на урина, повишена екскреция на натрий. Така че, действа антихипертензивно, диуретично и нетриуретично.

опаковка: 45 twist off капсула.

Дозировка: 2 капсули на котка на ден (пр. една сутрин, една вечер).

Vet Expert UrinoVet Cat Dilution, при уринарни проблеми, за котки, 45 капсули

  1. Vet Expert
  2. UrinoVet Cat Dilution
  3. при уринарни проблеми

 

Допълнителна информация

Бранд

Животно

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Vet Expert UrinoVet Cat Dilution, при уринарни проблеми, за котки, 45 капсули”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Също може да ви хареса…