Vetfood Profesional

Vetfood, Flora Defence, синбиотик и пребиотик, 30 капсули

лв.32,60

Изчерпан

Код: 5907368874579 Категории: , ,

Описание

Vetfood, Flora Defence, синбиотик и пребиотик, 30 капсули

Предимства:

Flora Defense е синбиотик, съдържащ чисти култури от дрожди Saccharomyces boulardii и млечнокисели бактерии Lactobacillus rhamnosus LR06, както и пребиотик (олигофруктоза).

 

Saccharomyces boulardi – проявява естествена резистентност към антибиотици, с изключение на някои хинолони и противогъбични лекарства. Тази мая не се усвоява в храносмилателния тракт. Проявява противовъзпалителна и антимикробна активност срещу множество микроби (ентерохеморагична E. coli, Clostridium difficile, Salmonella typhimurium, Yersinia enterocolitica, Candida albicans, Candida krusei, Candida pseudotropicalis).

 

Saccharomyces boulardii произвежда протеазно-инактивиращия токсин А, произведен от Clostridium difficile.

 

Lactobacillus rhamnosus LR06 – чрез производството на млечна киселина понижава pH в червата, като по този начин инхибира развитието на патогенни микроорганизми. Lactobacillus rhamnosus има способността да инхибира колонизацията на стомашно-чревната мембрана на кучетата от Clostridium perfringens, която достига 80%. Метаболитите на Lactobacillus rhamnosus стимулират както местния, така и общия имунитет на организма. След обогатяването на диетите с горния микробен щам се установи, че повишават инсулиновата чувствителност на клетъчните рецептори и насърчават по-ефективна загуба на телесно тегло, което показва възможността за използване на Lactobacillus rhamnosus по време на отслабване. В допълнение, при реципиентите, получаващи Lactobacillus rhamnosus в диетата си, е демонстрирана по-висока концентрация на GABA – невротрансмитер, който смекчава разстройствата на настроението и намалява нивото на тревожност.

 

Препаратът може да се използва едновременно с антибиотици.

 

 

Активни съставки (1 g):

 

Дрожди Saccharomyces boulardii 10 x 109 cfu

Lactobacillus rhamnosus LR06 1 x 109 cfu

 

 

Употреба:

 

Препоръчителна доза от продукта, която трябва да се дава като защитна подкрепа, според телесното тегло на животното:

 

<20 кг телесно тегло – 1 капсула

20-40 кг телесно тегло – 2 капсули

> 40 кг телесно тегло – 3 капсули

 

 

Продуктът е под формата на отворени капсули. Препоръчва се да се смесва с гранули, мокра храна или вода. Препоръчителната дневна доза може да бъде разделена на няколко по-малки порции през деня.

Vetfood, Flora Defence, синбиотик и пребиотик, 30 капсули

Допълнителна информация

Бранд

Животно

,

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Vetfood, Flora Defence, синбиотик и пребиотик, 30 капсули”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *