Zoetis, Stronghold Plus, за външно обезпаразитяване на котки, Кутия с 3 броя пипети

лв.54,00лв.58,00

Сравни

Описание

Zoetis, Stronghold Plus, за външно обезпаразитяване на котки, Кутия с 3 броя пипети

Моля, прочетете! Добавяйки този продукт в количката Вие декларираете, че той е предписан на вашия питомец от ветеринарен лекар, запознати сте с прилагането му и периода на употреба.

Активни субстанции:

Stronghold Plus mg разтвор за прилагане върху ограничен участък Обем на пипета (ml) selamectin (mg) sarolaner (mg)
Котки ≤2.5 kg 0.25 15 2.5
Котки >2.5–5 kg 0.5 30 5
Котки >5–10 kg 1 60 10

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Котки.

Терапевтични показания: За котки, които са рискови или вече опаразитени със смесени инфекции с кърлежи, бълхи, ларви, стомашно-чревни нематоди или сърдечен червей. Ветеринарномедицинският продукт е изключително показан за употреба при опаразитяване с кърлежи и един или повече от останалите паразити, за които е предназначен.

Ектопаразити:

За лечение и предпазване от опаразитяване с бълхи (Ctenocephalides).

Ветеринарномедицинският продукт има незабавна и продължаваща 5 седмици способност да унищожава бълхите и да предпазва от ново опаразитяване. В продължение на 5 седмици след приложение продуктът унищожава възрастните бълхи преди да започнат да снасят яйца. С овоцидното си и ларвицидно действие ветеринарномедицинският продукт допринася за контрола на съществуващите в околната среда популации на бълхи в зоните, до които животните имат достъп.

Продуктът може да се ползва като част от лечението на алергичен дерматит, причинен от бълхи (FAD).

Лечение на опаразитяване с кърлежи. Ветеринарномедицинският продукт има незбавен и продължаващ 5 седмици акарициден ефект срещу Ixodes ricinus и Ixodes hexagonus, и 4 седмици срещу Dermacentor reticulatus и Rhipicephalus sanguineus.
Лечение на ушна краста (Otodectes cynotis).
Лечение на опаразитяване с хапещи въшки (Felicola subrostratus).

Необходимо е кърлежите да се прикрепят към гостоприемника и да започнатда се хранят, за да бъдат изложени на действието на sarolaner.

Нематоди:

Лечение на опаразитяване с възрастни глисти (Toxocara cati) и възрастни стомашно-чревни анкилостоми (Ancylostoma tubaeforme).
Предпазване от сърдечни паразитози, причинени от Dirofilaria immitis чрез ежемесечно третиране

Противопоказания: Да не се използва при котки, страдащи от съпътстващи заболявания или такива, които са изтощени и недохранени (за ръста и възрастта си).
Да не се използва при свръхчувствителност към активната субстанция или към някой от ексципиентите.

Неблагоприятни реакции: Употребата на ветеринарномедицинския продукт може да причини умерено изразен преходен сърбеж в мястото на приложение. Не често се наблюдава слабо до средно изразена алопеция в мястото на приложение, еритем и саливация.

Доза и начин на приложение:

Разтвор за прилагане върху ограничен участък.
Stronghold Plus се прилага с еднократно нанасяне на единична доза съгласно таблицата по-долу (сътветства на минимална доза 6 mg/kg selamectin и 1 mg/kg sarolaner).
Телесна маса на

котката

(kg)
Съдържание на пипетата (ml) Концентрация и брой пипети, които се прилагат
Stronghold Plus

15 mg/2.5 mg

(жълта капачка)
Stronghold Plus

30 mg/5 mg

(оранжева капачка)
Stronghold Plus

60 mg/10 mg

(зелена капачка)
≤2.5 0.25 1
>2.5–5 0.5 1
>5–10 1 1
>10 Подходяща комбинация от пипети

Метод и начин на приложение:

Да се прилага локално върху кожата в основата на шията пред лопатките. Извадете пипетата от предпазната опаковка непосредствено преди употреба.
Като държите пипетата изправена, внимателно натиснете капачката, за да пробие тапата на апликатора, след това отстранете капачката.
Разделете козината в основата на врата на котката пред лопатката, за да се открие малка част от кожата. Доближете върха на пипетата до кожата без масажиране.
Притиснете пипетата внимателно 3-4 пъти докато съдържанието се изсипе в една зона. Избягвайте контакт между продукта и пръстите си.
Преходни козметични ефекти могат да се наблюдават в мястото на приложение като временно сплъстяване на козината, мазни или сухи бели наслоявания, които нормално отшумяват до 24 часа след приложение на продукта. Тези ефекти не променят безопасността и ефикасността на ветеринарномедицинския продукт.

Схема на третиране

Бълхи и кърлежи

В зависимост от локалната епидемиологична ситуация, в сезоните с висок риск от заразяване прилагайте ветеринарномедицинския продукт на месечни интервали за оптимален контрол на опаразитяването с кърлежи и бълхи.
След прилагане на ветеринареномедицинския продукт, възрастните бълхи умират в рамките на 12-24 часа, спира производството на жизнеспособни яйца и се унищожават ларвите (намират се само в околната среда). Това спира репродукцията на бълхите, прекъсва жизнения им цикъл и допринася за контрола на съществуващите в околната среда популациицот бълхи на местата, до които животното има достъп.

Предпазване от сърдечен червей

Продуктът може да прилага целогодишно или най-малко един месец след контакта на животното с комари и да се продължи прилагането на месечни интервали до края на сезона на комарите. Последната доза трябва да се приложи в рамките на един месец след последния контакт с комари. Ако се изпусне прилагането на доза и интервалите между приложенията станат по-големи от 1 месец, незабавното приложение на продукта и възобновяването на месечното третиране ще намали риска от развитие на възрастни сърдечни червеи. Когато сменяте продукта за профилактика на дирофилариоза с друг продукт, първата доза от новия продукт трябва да се приложи в рамките на един месец от последната доза с предишния ветеринарномедицински продукт.

Лечение на инфекции с анкилостоми и кръгли паразити

Приложете единична доза от продукта. Честотата и необходимостта от следващи третирания са в зависимост от преценката на лекуващия лекар.
Лечение на хапещи въшки
Приложете единична доза от продукта.
Лечение на ушна краста
Приложете единична доза от продукта. След 30 дни да се извърши преглед от ветеринарен лекар, за да се определи нуждата от повторно третиране.

Специални условия за съхранение на продукта: Да се съхранява при температура под 30 °C.
Не изваждайте пипетите от блистера преди употреба.

Zoetis, Stronghold Plus, за външно обезпаразитяване на котки, Кутия с 3 броя пипети

Допълнителна информация

котка кг:

, ,

Бранд

Животно

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Zoetis, Stronghold Plus, за външно обезпаразитяване на котки, Кутия с 3 броя пипети”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *