Vet Expert

Vet Expert TriDigest, Хранителна добавка за кучета и котки с храносмилателни разстройства, 40 таблетки

лв.34,50

Хранителна добавка за кучета и котки с храносмилателни разстройства, Vet Expert TriDigest, 40 таблетки

Продуктът е предназначен за кучета и котки с храносмилателни разстройства. Съставките му оказват благоприятно влияние върху продукцията на храносмилателни сокове в стомаха, панкреаса и черния дроб.

Сравни

Описание

Vet Expert TriDigest, 40 таблетки

Vet Expert TriDigest, Хранителна добавка е предназначен за кучета и котки с храносмилателни разстройства. Съставките му оказват благоприятно влияние върху продукцията на храносмилателни сокове в стомаха, панкреаса и черния дроб.

Състав:

L-орнитин аспартат, фосфолипиди, екстракт от корен на Женско биле (Glycyrrhiza L.), екстракт от артишок (Cynara scolymus L), бетаин HCl

  • За секрецията на стомашен сок – БЕТАИН. Бетаинът е триметилов-дериват на аминокиселината глицин. Достъпен е в пазарната мрежа под формата на хранителна добавка, извлечен от захарно цвекло. Използван като бетаинов хидрохлорид, стимулира секрецията на солна киселина в стомаха, поддържаща смилането на протеините. Бетаиновият хидрохлорид понижава стомашното pH, като по този начин поддържа денатурацията на хранителните протеини и повишава ефективността на протеиновия разпад под въздействието на панкреатичните ензими (Yago i wsp., 2013).

 

  • За секрецията на жлъчен сок – АРТИШОК. Артишокът (Cynara scolymus L) се използва като съставка в поддържащото лечение на чернодробни заболявания, както и при нарушения в секреторната функция на стомаха. Една част от активността му се дължи на антиоксидантните свойства на екстракта от артишок. В допълнение, екстрактът от артишок стимулира жлъчната секреция, повишава съдържанието на жлъчни киселини в жлъчния сок и стимулира оттичането на жлъчката в тънките черва Лутеолинът и цинаринът, съдържащи се в екстракта, изпълняват хепатопротективна функция, а също така стабилизират метаболизма на холестерола и мастните киселини в черния дроб (Speroni e tal., 2003)

Vet Expert TriDigest, Хранителна добавка за кучета и котки

  • За секрецията на панкреатичен сок – ЖЕНСКО БИЛЕ. Екстрактът от женско биле притежава противовъзпалителни, антибактериални и противовирусни свойства. Има хепатопротективно и секреторно действие. Използването му се препоръчва при лечение на стомашни язви и диспепсии. Екстрактът от корен на женско биле стимулира секрецията на ендогенния хормон секретин, който стимулира секрецията на бикарбонати от панкреаса, което води до производство на повишено количество панкреатичен сок, който процес подобрява храносмилането. Тази активност вероятно е резултат на повишено от активните съставки на женското биле количество на продуциран мукус чрез завишени простагландинови нива в чревната стена.
  • Хепатопротективно действие – ФОСФОЛИПИДИ И ОРНИТИН. Фосфолипидите изпълняват протективни и регенеративни функции спрямо чернодробните клетки. Подпомагат по-бързата регенерация на повредения черен дроб. Фосфолипидите са необходими за процесите на пролиферация и диференциация на чернодробните клетки. Инхибират чернодробната фиброза. Орнитинът се препоръчва за поддържане на черния дроб чрез регулация на цикъла на уреята. От голямо значение е при котките – понижава токсичността на амоняка. Специално се препоръчва при котки, страдащи от чернодробна енцефалопатия.

Опаковка: 40 таблетки

Дозировка:

Кучета – 1 таблетка на 15 kg телесна маса веднъж дневно

Котки –  ½ таблетка веднъж дневно

Допълнителна информация

Бранд

Животно

,

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Vet Expert TriDigest, Хранителна добавка за кучета и котки с храносмилателни разстройства, 40 таблетки”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *