Хранителна добавка за кучета със сърдечна слабост, Vetexper CardioVet, 90 таблетки

лв.48,00

Хранителна добавка за кучета със сърдечна слабост, Vetexper CardioVet, 90 таблетки

Сравни
Категории: ,

Описание

Хранителна добавка за кучета със сърдечна слабост, Vetexper CardioVet, 90 таблетки

Създаден за кучета със сърдечна слабост, породена от дилативна кардиомиопатия и недостатъчност на клапите. Хранителната добавка съдържа високи концентрации на съставки, които подсилват функцията на сърдечния мускул (таурин, L-карнитин). Може да се прилага паралелно с други сърдечни медикаменти или в случаите на слаби смущения, като естествена добавка, поддържаща сърдечната функция.
Състав: L-карнитин, таурин, селен, витамин Е и коензим Q10

  • L-карнитинът е четвъртичен амин, който произлиза от лизина и метионина. Неговата основна функция включва метаболизма на дълговерижни мастни киселини и производството на енергия. 95% от цялото съдържание на карнитин в тялото е съсредоточено в миокарда, което потвърждава, че енергопродуктивната му роля е жизнено важна за поддържането на сърдечния ритъм. Недостигът на L-карнитин при кучета е в пряка корелация с дилативната кардиомиопатия и добавянето му към дневната дажба предпазва миокардните клетки от абнормално натрупване на мастни киселини.
  • Тауринът е една от най-важните субстанции в нормалния метаболизъм на сърцето. Той играе важна роля в метаболизма на миокарда като регулира нивата на калциевите йони, осмотичният потенциал и неутрализира свободните радикали. Също така представлява 40% от свободните аминокиселини в сърцето. Освен това тауринът има анти-аритмичен ефект, регулира нивата на калциевите йони и осигурява интегритета на миокардните клетки. Недоимъкът на таурин може да бъде една от директните причини за дилативна кардиомиопатия при кучето.
  • Коензим Q10 (убихинон) е необходим за продукцията на енергия в тялото и играе ролята на естествен антиоксидант в митохондриите, на местата, където, поради интензивното производство на енергия, важна за съкращаването на миокарда, се образуват много свободни радикали.
  • Витамин E играе ролята на антиоксидант и предпазва ендотелните клетки на коронарните съдове от прекомерна контракция. Освен това редуцира адхезията и агрегацията на тромбоцити в коронарните съдове, което на свой ред осигурява постоянен и нормален кръвоток през съдовете, изхранващи сърцето.

Опаковка: 90 таблетки

Дозировка: Кучета<15 кг – по 1 табл. 2 пъти на ден; Кучета>15 кг – по 2 табл. 2 пъти на ден; Кучета> 40 кг – по 3 табл. 2 пъти на ден.

Хранителна добавка за кучета със сърдечна слабост, Vetexper CardioVet, 90 таблетки

Допълнителна информация

Бранд

Животно

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Хранителна добавка за кучета със сърдечна слабост, Vetexper CardioVet, 90 таблетки“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *