Bayer

Bayer, Advantix, Spot On-за кучета / кутия с 4 броя пипети /

лв.62,00лв.99,00

Сравни

Описание

Bayer, Advantix, Spot On-за кучета / кутия с 4 броя пипети /

Моля, прочетете! Добавяйки този продукт в количката Вие декларираете, че той е предписан на вашия питомец от ветеринарен лекар, запознати сте с прилагането му и периода на употреба.

Активни субстанции:

Imidacloprid: 100 mg/ml, Permethrin: 500 mg/ml
Помощно(ни) вещество(а): бутилхидрокситолуен (E321) 0,1 mg/ml

Всяка пипета съдържа:

пипета imidacloprid permetrin e321
Advantix за кучета до 4кг 0.4mi 40mg 200mg 0.4mg
Advantix за кучета от 4кг до 10кг 1.0ml 100mg 500mg 1.0mg
Advantix за кучета от 10кг до 25кг 2.5ml 250mg 1250mg 2.5mg
Advantix за кучета от 25кг до 40кг 4.0ml 400mg 2000mg 4.0mg
За кучета с тегло над 40 кг Използва се подходяща комбинация от пипети

Терапевтични показания:

За лечение и профилактика на кучета, опаразитени с бълхи (Ctenocephalides felis, Ctenocephalides canis). Бълхите върху кучетата умират в рамките на 1 ден след третирането. Едно третиране предотвратява повторно опаразитяване в рамките на 4 седмици. Продукта може да се използва като част от програмата за борба с алергичния дерматит причинен от бълхи (FAD).
Продуктът има постоянен акарициден и репелентен ефект в продължение на 4 седмици срещу Rhipicephalus sanguineus и Ixodes ricinus, и три седмици срещу Dermacentorreticulatus.
Кърлежите, които са вече върху кучето могат да не бъдат убити в рамките на два дни след третирането, и да останат прикрепени и видими. Поради това е препоръчително непосредствено преди третирането кърлежите, които вече са върху кучето да бъдат отстранени.
Едно третиране осигурява репелентна активност (предпазва от ухапване) срещу пясъчни мухи Phlebotomus papatasi за две седмици и за три седмици срещу Phlebotomus perniciosus и Lutzomyia longipalpis, за две седмици срещу комари (Aedes aegypti) и четири седмици срещу Culex pipiens и срещу кръвосмучещи мухи (Stomoxys calcitrans) за 4 седмици.

Противопоказания:

Поради липса на налични данни продукта не трябва да се използва при кученца под 7 седмична възраст и тегло по-малко от 1,5 кг. В зависимост от теглото на кучето трябва да се използват подходящия размер пипети, виж схемата за дозиране.
Да не се използва при свръхчувствителност към активните субстанции и помощните вещества.
Да не се използва при котки.

Нежелани странични реакции:

В много редки случаи при кучета може да се появи преходна кожна чувствителност (локален сърбеж, чесане, алопеция и зачервяване на мястото на апликиране) или преходна летаргия.
В много редки случаи кучетата могат да проявят промени в поведението (възбуда, безпокойство, скимтене или търкаляне), гастроинтестинални симптоми (повръщане, диария, хиперсаливация,
намален апетит) и неврологични признаци, като: нестабилна походка и треперене при кучета, чувствителни към permethrin. Признаците са преходни и отшумяват без допълнително лечение.
Отравяне, поради неволен перорален прием на продукта от кучето е малко вероятно, но може да се случи в много редки случаи. В такива случаи може да се появят симптоми като тремор и летаргия. Лечението е симптоматично. Няма познат специфичен антидот.

Дозировка за всеки вид животно, метод и начин на прилагане:

Препоръчителната минимална доза е: 10 мг/кг телесна маса imidacloprid и 50 мг/кг телесна маса permethrin.За кучета с телесно тегло до 10 кг. кучето трябва да стои в права (стояща) позиция. Разтворете козината на кучето в областта на гърба, между лопатките, докато кожата стане видима. Допрете върха на пипетата до кожата и изстискайте цялото й съдържание.За кучета с телесно тегло над 10 кг. кучето трябва да стои в права (стояща) позиция, цялото съдържание на пипетата трябва да бъде приложено равномерно в четири точки по гръбната линия, от областта между лопатките до основата на опашката. Във всяка точка козината трябва да се разтвори, докато кожата стане видима. Допрете върха на пипетата до кожата и внимателно изстискайте част от съдържанието. За да се избегне изтичане на продукта не прилагайте голямо количество в една точка.

Допълнителна информация: Advantix® Spot-on е ектопаразитицид за локална употреба, съдържащ imidacloprid и permethrin. Тази комбинация действа, като инсектицид, акарицид и репелент. Imidacloprid e ефективен срещу възрастни бълхи и всички ларвни стадии при бълхите. В допълнение към ефикасността на imidacloprid при възрастни екземпляри ларвицидната ефикасност при третираните животни също е доказана. Ларвите на бълхите в непосредственото обкръжение на кучето умират след контакт с третираното животно.
Продукта осигурява репелентна активност (предпазва от ухапване) срещу кърлежи, пясъчни мухи и комари, чрез което намалява риска от предаване на векторни заболявания при кучетата, като борелиоза, рикетсиоза, ерлихиоза и лайшманиоза.

Bayer, Advantix, Spot On-за кучета / кутия с 4 броя пипети /

Допълнителна информация

Куче 'кг'

, , , ,

Животно

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Bayer, Advantix, Spot On-за кучета / кутия с 4 броя пипети /”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *