Bayer

Bayer, Advocate, Spot On-за кучета / кутия с 3 броя пипети /

лв.78,70лв.105,00

Сравни

Описание

Bayer, Advocate, Spot On-за кучета / кутия с 3 броя пипети /

Моля, прочетете! Добавяйки този продукт в количката Вие декларираете, че той е предписан на вашия питомец от ветеринарен лекар, запознати сте с прилагането му и периода на употреба.

Най-широкоспектърният продукт, който предпазва едновременно от вътрешни и външни паразити, само с едно накапване! Предлагат се четири, различни по големина, дози(пипети) според телесната маса на кучето.

Всяка единична доза (пипета) съдържа:
Единична доза Имидаклоприд (Imidacloprid) Моксидектин (Moxidectin)
Адвокейт за малки кучета до 4 kg 0.4 мл 40 мг 10 мг
Адвокейт за средни кучета 4-10 кг 1.0 мл 100 мг 25 мг
Адвокейт за големи кучета 10-25кг 2.5 мл 250 мг 62.5 мг
Адвокейт за много големи кучета 25 -40 кг 4.0 мл 400 мг 100 мг
При кучета с телесна маса над 40 кг Използва се подходящата комбинация от пипети

Помощни вещества: бензилов алкохол, бутилхидрокситолуен 1мг/мл (E 321, като антиоксидант).

Терапевтични показания:

При опаразитени кучета или при кучета, при които съществува опасност от смесени паразитни инвазии: за лечение и профилактика на опаразитяване с бълхи (Ctenocephalides felis), лечение срещу въшки (Trichodectes canis), лечение на инвазиране с ушни кърлежи (Otodectes cynotis), саркоптична краста (причинена от Sarcoptes scabiei var. canis), демодекоза (причинена от Demodex canis), профилактика на дирофилариоза (L3 и L4 ларви на Dirofilaria immitis) и ангиостронгилоза (L4 ларви и незрели възрастни на Angiostrongylus vasorum), лечение на инвазии, причинени от Angiostrongylus vasorum, Crenosoma vulpis и гастроинтестинални нематоди (L4 ларви, незрели възрастни и възрастни на Toxocara canis, Ancylostoma caninum и Uncinaria stenocephala, възрастни форми на Toxascaris leonina и Trichuris vulpis).
Продуктът може да се използва като част от терапевтичната стратегия при алергичен дерматит, причинен от бълхи.

Противопоказания:

Да не се използва при кучета под 7 седмична възраст.
Да не се използва в случаи на свръхчувствителност към активните субстанции или към помощните вещества.
Не е установена безопасността на този ветеринарномедицински продукт по време на бременност и лактация. Лабораторните изследвания с имидаклоприд или с моксидектин при плъхове и зайци не са дали доказателства за проява на тератогенен ефект, фетотоксичен ефект или токсичен
ефект върху майката.
При котки трябва да се използва, съответният продукт “Адвокейт за котки”, който съдържа 100 мг/мл imidacloprid и 10 мг/мл moxidectin.
Да не се употребява Адвокейт за кучета при порове. Трябва да се употребява, съответстващия продукт “Адвокейт за малки котки и порове” (0,4 мл).

Нежелани странични реакции:

Използването на продукта би могло да доведе до временен сърбеж при кучетата. В много редки случаи може да се наблюдава омазняване на косъма, еритема или повръщане. Тези признаци изчезват без допълнително лечение. В много редки случаи е възможно продуктът да предизвика свръхчувствителни реакции на мястото на прилагане. Ако животното оближе мястото на приложение, непосредствено след третирането са възможни прояви на временни неврологични симптоми, като: атаксия, генерализиран тремор, очни симптоми (разширени зеници, забавен пупиларен рефлекс, нистагмус), рядко може да се наблюдават: нарушение в дишането, усилена саливация и повръщане.

Продуктът има горчив вкус. Усилена саливация може да се наблюдава, когато животното оближе мястото на третирането, непосредствено след приложението. Това не е признак на интоксикация и изчезва след няколко минути, без да се налага провеждане на лечение. За правилното прилагане на продукта трябва да се предпази мястото на третиране от облизване.

Дозировка за всеки вид животно, метод и начин на прилагане:

Само за външно приложение.
Да се прилага локално върху кожата на гърба, между плешките.
Схема за дозиране:
Препоръчаните минимални дози са 10 мг/кг телесна маса (т.м.) имидаклоприд и 2,5 мг/кг т.м. моксидектин, това съответства на 0,1 мл/кг т.м. Адвокейт за кучета.

Лечение и профилактика на опаразитяване с бълхи
Еднократно третиране предпазва от бъдещо инвазиране в продължение на 4 седмици. Съществуващите в заобикалящата среда какавиди биха могли да се развият за шест седмици или повече след началото на лечението или профилактиката, в зависимост от климатичните условия. Ето защо е препоръчително комбиниране на третирането с Адвокейт с обработка на заобикалящата среда, целящо прекъсване жизнения цикъл на бълхите. Това може да доведе до бързо понижаване на популацията в заобикалящата среда.

Продуктът трябва да се назначава за третиране на месечни интервали, когато се използва като част от терапевтичната стратегия при алергичен дерматит, причинен от бълхи.
Лечение на опаразитяване с въшки (Trichodectes canis)
Прилага се единична доза. Препоръчително е 30 дни след приложението да се направи преглед на животното от ветеринарен лекар, тъй като някои се нуждаят от повторно третиране.

Лечение на инвазия с Otodectes cynotis
Прилага се едно третиране с единична доза. Препоръчва да се направи допълнителен контролен преглед 30 дни след третирането, тъй като при някои животни може да се наложи повторно третиране. Да не се прилага директно в ушния канал.
Лечение на саркоптична краста, причинена от (Sarcoptes scabiei var. canis)
Прилагат се две третирания с единична доза с интервал от 4 седмици.
Лечение на демодекоза, причинена от Demodex canis
Прилагането на единична доза, на всеки 4 седмици в продължение на 2 до 4 месеца е ефикасно срещу Demodex canis и довежда до видимо подобряване на клиничните признаци при леки до умерено тежки случаи. Тежките случаи може да изискват по-продължително и по-често лечение.

Профилактика срещу Дирофилариоза
За профилактика на заболяването, продуктът трябва да се прилага на редовни месечни интервали, през този период от годината, през който се наблюдава наличие на комари (междинни гостоприемници, които пренасят и предават ларвите на дирофиларията). Продуктът може да се прилага през цялата година или най-малко един месец преди първото очаквано нашествие и ухапване от комари. Третирането трябва да продължи на редовни месечни интервали, докато измине един месец от последната опасност от ухапване от комари.

За да се създаде рутинна лечебна практика, се препоръчва третирането да се извършва на едно и също число всеки месец. Когато се заменя друг продукт, който е бил използван за профилактика на дирофилария в профилактична програма, то първото третиране с Адвокейт трябва да се осъществи в рамките наедин месец от последното третиране с другия профилактичен продукт. В неендемични зони не би трябвало да има опасност кучетата да имат дирофилария. Ето защо в тези зони те могат да бъдат третирани без да е необходимо вземането на специални предпазни мерки.

Лечение на инвазии, причинени от Crenosoma vulpis
Прилага се единична доза.
Лечение на опаразитяване с кръгли вътрешни паразити (нематоди), анкилостоми и трихуриди
В ендемични за дирофиларията области, ежемесечното третиране може да намали чувствително риска от повторна инвазия, причинена от съответните нематоди, анкилостоми и от Trichurisvulpis. В неендемични зони за дирофиларията, продуктът би могъл да се използва като част от сезонна профилактична програма, насочена срещу бълхи и гастроинтестинални нематоди. Проучванията са показали, че ежемесечното третиране на кучетата ще ги предпази от инвазии, причинявани от Uncinaria stenocephala.

Съвет за правилно приложение:

При кучета с тегло до 25 кг:
Когато кучето е в стоящо положение разтворете козината на гърба на кучето между плешките, докато се види кожата. Прилагайте само върху здрава и неувредена кожа. Поставете заострения край на пипетата плътно върху кожата и стиснете здраво няколко пъти, за да изстискате цялото съдържание директно върху кожата.
При кучета с тегло над 25 кг:

За да се третира по-лесно кучето трябва да е в стоящо положение. Цялото съдържание на пипетата трябва да се приложи на равни количества на 3 или 4 петна върху най-високата част на гърба, като се започне от областта между плешките, към основата на опашката. На всяко от местата, козината да се разтваря, докато се види кожата. Когато това е възможно прилагайте само върху здрава и неувредена кожа. Поставяйте върха на пипетата върху кожата и с леко натискане изстискайте необходимото количество директно върху кожата. Не правете много големи петна, защото се създава опасност от стичане на продукта надолу по страните на животното.

Допълнителна информация:

Имидаклоприд е ефективен срещу всички ларвни стадии на бълхите и срещу възрастни бълхи. Ларвите на бълхите, които се намират в обкръжаващата домашния любимец среда, биват убивани при контакт с животното, което е било третирано с продукта. Честата, повтаряща се употреба на антихелминтни продукти от един и същ клас може да развие паразитна резистентност спрямо съответния клас антихелминти.

Bayer, Advocate, Spot On-за кучета / кутия с 3 броя пипети /

Допълнителна информация

Куче 'кг'

, , ,

Животно

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Bayer, Advocate, Spot On-за кучета / кутия с 3 броя пипети /”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *