Elanco

Elanco, Credelio Plus, Таблетки за кучета/ кутия с 3 броя таблетки/

лв.65,50лв.119,00

Сравни

Описание

 

Elanco, Credelio Plus, Таблетки за кучета/ кутия с 3 броя таблетки/

Моля, прочетете! Добавяйки този продукт в количката Вие декларираете, че той е предписан на вашия питомец от ветеринарен лекар, запознати сте с прилагането му и периода на употреба.

Активна субстанция:

Credelio Plus таблетки лотиланер милбемицин оксим
Кучета (1,4–2,8 kg) 56,25 mg 2,11 mg
Кучета (> 2,8–5,5 kg) 112,5 mg 4,22 mg
Кучета (> 5,5–11 kg) 225 mg 8,44 mg
Кучета (> 11–22 kg) 450 mg 16,88 mg
Кучета (> 22–45 kg) 900 mg 33,75 mg

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Кучета.

Терапевтични показания:

За употреба при кучета с наличие на или с риск от смесено опаразитяване/инвазии с кърлежи, бълхи, стомашно-чревни нематоди, дирофилариоза и/или ангиостронгилоза.
Този ветеринарномедицински продукт е показан за употреба, когато се изисква едновременно третиране срещу кърлежи/бълхи и стомашно-чревни нематоди или третиране срещу кърлежи/бълхи и превенция на дирофилариоза/ангиостронгилоза.
Кърлежи и бълхи
За лечение на опаразитявания с кърлежи (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus и I. hexagonus) и бълхи (Ctenocephalides felis и C. canis) при кучета.
Този ветеринарномедицински продукт има незабавен ефект и способност да убива кърлежи и бълхи в продължение на 1 месец.
Ветеринарномедицинският продукт може да се използва като част от лечебната стратегия за контрол на алергичен дерматит, причинен от бълхи (flea allergy dermatitis–FAD).
Стомашно-чревни нематоди
Лечение на опаразитяване със стомашно-чревни нематоди: анкилостома (L4, незрели възрастни (L5) и възрастни Ancylostoma caninum), кръгли червеи (L4, незрели възрастни (L5) и възрастни Toxocara canis, и възрастни Toxascaris leonina), и трихуриди (възрастни Trichuris vulpis).
Дирофилариоза
Превенция на дирофилариоза (Dirofilaria immitis).
Ангиостронгилоза
Превенция на ангиостронгилоза чрез намаляване степента на инвазия с незрели възрастни (L5) и възрастни форми на Angiostrongylus vasorum при месечно приложение.

Противопоказания:

Да не се използва при установена свръхчувствителност към активните субстанции или към някой от ексципиентите.

Неблагоприятни реакции: Стомашно-чревни признаци (диария и повръщане), анорексия, мускулен тремор, летаргия, пруритус и промени в поведението са съобщавани не често. Тези прояви обикновено са самоограничаващи се и с кратка продължителност.
Случаи на неврологични признаци (конвулсия, мускулен тремор и атаксия) са регистрирани рядко при постмаркетинговия опит, свързан с безопасността на активната субстанция лотиланер, използвана като моноактивен продукт (Credelio) при същата доза, както в този продукт. Тези признаци обикновено преминават без лечение.

Доза и начин на приложение:

Перорално приложение.
Ветеринарномедицинският продукт трябва да се прилага в съответствие със следващата таблица, за да се гарантира доза от 20 до 41 mg лотиланер/kg телесна маса и 0,75 до 1,53 mg милбемицин оксим/kg телесна маса.
Телесна маса на кучето Концентрация и брой на таблетките Credelio Plus, които се прилагат

56,25 mg/ 2,11 mg    1,4–2,8 kg

112,5 mg/ 4,22 mg    > 2,8–5,5 kg

225 mg/ 8,44 mg   > 5,5–11 kg

450 mg/ 16,88 mg   > 11–22 kg

900 mg/ 33,75 mg    > 22–45 kg

> 45 kg Подходяща комбинация от таблетки

Използвайте подходяща комбинация от налични концентрации, за да постигнете препоръчителната доза 20 – 41 mg лотиланер/kg и 0,75 – 1,53 mg милбемицин оксим/kg при животни с телесна маса > 45 kg.

Схемата на третиране трябва да се основава на индивидуалната оценка на риска за кучето, местната епидемиологична ситуация и/или епидемиологичната ситуация в други райони, които кучето е посетило или ще посети. Ако въз основа на мнението на ветеринарния лекар кучето изисква повторно(и) приложение(я) на продукта, всяко(всички) последващо(и) приложение(я) трябва да следва(т) схемата на приложение през интервал от 1 месец.

Продуктът трябва да се използва при кучета с наличие на или с риск от смесено опаразитяване с ектопаразити (кърлежи или бълхи) и ендопаразити (стомашно-чревни нематоди и/или за превенция на дирофилариоза/ангиостронгилоза). В противен случай трябва да се използва паразитицид с по-тесен спектър на действие.
Метод на приложение:
Ветеринарномедицинският продукт е апетитно овкусена таблетка за дъвчене. Прилагайте таблетката(ите) за дъвчене по време на хранене или след хранене.

Кучета, живеещи в неендемични за дирофалариоза райони:
Ветеринарномедицинският продукт може да се използва като част от сезонното третиране срещу кърлежи и/или бълхи при кучета с диагноза или с риск от съпътстващи стомашно-чревни нематодни инвазии, или с риск от опаразитяване с Angiostrongylus vasorum. Едно третиране е ефективно за лечение срещу стомашно-чревни нематоди.
Кучета, живеещи в ендемични за дирофилариоза райони:
Преди третиране с ветеринарномедицинския продукт трябва да се вземе под внимание съвета в точки 4.4 и 4.5.

За превенция на дирофилариоза и едновременно третиране срещу опаразитяване с кърлежи и/или бълхи, ветеринарномедицинският продукт трябва да се прилага през редовни месечни интервали в този период от годината, когато има комари, кърлежи и/или бълхи. Първата доза от ветеринарномедицинския продукт може да се приложи след първия вероятен контакт с комари, но не по-късно от един месец след появата им.
Когато ветеринарномедицинският продукт се използва за замяна на друг продукт за превенция на дирофилариоза, първата доза от продукта трябва да се даде в рамките на един месец от последната доза на предходният продукт.

Медикаментозното третиране на кучета, пътуващи до район с дирофилариоза, трябва да започне в рамките на един месец след пристигането им там.
Превенцията на дирофилариозата трябва да продължи ежемесечно, като последното приложение трябва да се направи 1 месец след като кучето е напуснало региона.
Ангиостронгилоза

В ендемични региони, ежемесечното приложение на ветеринарномедицинския продукт ще намали степента на инвазия с незрели възрастни (L5) и възрастни форми на Angiostrongylus vasorum в сърцето и белите дробове. Препоръчва се превенцията срещу ангиостронгилоза да продължи до най-малко 1 месец след последната вероятност за контакт с голи охлюви и охлюви.
Консултирайте се с ветеринарен лекар относно информация за оптималното време за започване на третиране с този ветеринарномедицински продукт.

Специални условия за съхранение на продукта:

Този ветеринарномедицински продукт не изисква никакви специални условия за съхранение.

Elanco, Credelio Plus, Таблетки за кучета/ кутия с 3 броя таблетки/

Допълнителна информация

Куче 'кг'

, , , ,

Животно

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Elanco, Credelio Plus, Таблетки за кучета/ кутия с 3 броя таблетки/”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *