ICF

ICF, Tris-Nac, за предотвратяване образуването на бактериален биофилм, срещу дерматит, 120ml

лв.43,60

Сравни

Описание

ICF, Tris-Nac, за предотвратяване образуването на бактериален биофилм, срещу дерматит, 120ml

Какво е Biofil?

съвкупност от бактериални клетки, включени в извънклетъчен матрикс от полимерни вещества, който ги предпазва от антибиотици, химикали, а също и от имунната система на тялото. може да се образува както върху медицински изделия, така и върху животински тъкани. Това създава резистентност към антибиотична терапия: всъщност бактериите в биофилма могат да бъдат 100-1000 пъти по-устойчиви от „свободните“.

Някои бактериални видове са способни да произвеждат биофилми, включително Staphylococcus pseudintermedius, Pseudomonas aeruginosa (особено по време на ушни инфекции при кучета, Фиг. 1 и 2), Proteus Mirabilis, Escherichia coli.
Що се отнася до дрождите обаче, Malassezia spp. той е в състояние да произвежда биофилми, особено при себореен дерматит при кучета.
Терапия: най-иновативна е локалната, която включва не само използването на ефективни вещества, но и комбинации от тези вещества, за да се синергизира тяхната активност.

TRIS-EDTA (етилен диамин тетраоцетна киселина):

с бактерицидна активност върху нерастящи бактерии, разположени в биофилма (Ciofu et al, 2017); във връзка с Трометамин (Трис) уврежда стените на бактериалните клетки и увеличава проникването вътре в бактериалните мембрани; добре се понася и не е ототоксично; действа в синергия с хлорхексидин. (Guardabassi et al, 2010); наскоро, in vitro работата показа, че Tris-EDTA е повече от ефективна подкрепа при лечението на хронични случаи на Pseudomonas отит с наличието на потенциални биофилми, комбинирани с антибиотици (Pye et al, 2014).

NAC (N-ацетил цистеин):

N-ацетилирано производно на аминокиселината цистеин, има муколитично действие, като по този начин разрушава производството на екзополизахариди, като по този начин отслабва EPS матрицата.
Наскоро беше използван в осем клинични проучвания като спомагателно лечение за унищожаване на зрял биофилм и предотвратяване на образуването му и демонстрира отличен профил на безопасност и ефикасност.

Свързването на Tris-EDTA и NAC върху кожата и в ухото преди прилагането на локални продукти като хлорхексидин, антибиотици, синтетични антимикробни пептиди следователно позволява увеличаване на пропускливостта на зрелия биофилм и, следователно, неговото разпадане, като ефективно поддържа преодоляване на проблема с резистентността към класическия антибактериален терапевтичен подход.

Как да използвам:

1 Натиснете горната част на бутилката, докато капачката се счупи напълно.
2 Разклатете бутилката.
3 Със спринцовката, която се намира вътре в опаковката, вземете количеството, което ще използвате, съгласно инструкциите на ветеринарния лекар.

В ушния канал: напръскайте адекватно и масажирайте в основата на ухото.
Върху кожата: напръскайте, докато засегнатата област се напои напълно.
Повторете лечението според нуждите или според инструкциите на ветеринарния лекар.

ICF, Tris-Nac, за предотвратяване образуването на бактериален биофилм, срещу дерматит, 120ml

Допълнителна информация

Бранд

Животно

,

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “ICF, Tris-Nac, за предотвратяване образуването на бактериален биофилм, срещу дерматит, 120ml”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *