Imaverol, Имаверол, 100 мл

лв.50,00

Imaverol, Имаверол, 100 мл

Лечение на дерматомикози

Изчерпан

Описание

Imaverol, Имаверол, 100 мл

Активна субстанция:
Enilconazole 100 mg/ml

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ:
Лечение на дерматомикози причинени от:
Trichophyton verrucosum
Trichophyton mentagrophytes
Trichophyton equinum
Microsporum canis Microsporum gypseum

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
Няма.

НЕБЛАГОПРИЯТНИ РЕАКЦИИ:
Imaverol е много добре поносим. За разлика от концентрирания разтвор, разреденият не дразни кожата и очите. Случайно облизване на разредения разтвор от кожата или козината не води до неблагоприятни реакции. Imaverol не е корозивен.

ДОЗИРОВКА И МЕТОД НА ПРИЛАГАНЕ:
Концентрираният разтвор Imаverol се разрежда в 50 части хладка вода до получаване на 0,2 %enilconazole емулсия (2000 ppm): 1 част концентриран разтвор в 50 части хладка вода, например 100 ml от концентрирания Imaverol разтвор се разрежда в 5 литра хладка вода. Лечението се състои от 4 апликации през 3 – 4 дни. При по-тежки случаи лечението трябва да се продължи. Дерматофитите достигат до космените влагалища. По тази причина е необходимо да се отстраняват крустите, например с твърда четка, напоена в разредена Imaverol емулсия. При първото третиране е необходимо животното да бъде напръскано изцяло, за да се достигнат и субклиничните поражения.
Говеда: животните се обливат с разредената емулсия или тя се прилага с преносима пръскачка. Най-малко 1 литър от разредената емулсия трябва да се използва за приложение при възрастни животни и половин литър при телета. Участъците замърсени с кал или животинска тор трябва да бъдат почистени преди прилагането на продукта.
Кучета: пръскайте емулсията срещу посоката на космената покривка, за да се овлажни обилно кожата на животното. Препоръчително е дългокосместите породи кучета да бъдат подстригани преди третиране. Също така може да потопите кучето във вана, съдържаща разредения разтвор.
Коне: при първото третиране е необходимо животното да бъде напръскано изцяло. При следващите третирания разтвора се втрива в поразените участъци и заобикалящата ги кожа.

КАРЕНТЕН СРОК:
Говеда и коне – месо и вътрешни органи: нула дни.
Мляко: нула дни.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Стъклен флакон: 100 ml.

Imaverol, Имаверол, 100 мл

Допълнителна информация

Бранд

Животно

,

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Imaverol, Имаверол, 100 мл”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *