Esha Exit, срещу бели точки, 20 мл

лв.13,50

Препарат против “Бели Точки”
Премахва всички “Точки” и “Кадифе” по Сладководни Аквариумни Риби.

Сравни
Категория:

Описание

Esha Exit, срещу бели точки, 20 мл

Кога се използва eSHa EXIT?
eSHa EXIT се използва за третиране на всички видове заболявания, които могат да се определят като “точки” (най-вече Ихтио – Ich или Ichthyophthirius Multifiliis), причинени от ектопаразитни видове. Симптоми:
* Бели точки по тялото на рибките и перките (white spots).
* Триене или драскане от твърди предмети.
eSHa EXIT се различава от повечето стандартни препарати за лечение на Ихтио, по това че действа също и върху така нареченото “кадифе” или velvet disease (причинено от Oodinium Pillularis). Симптоми:
* Бързо движение на хрилете.
* Мътно или неясно сиво или жълтеникаво-кафяво оцветяване на рибите. Помътняването може да бъде на петна в началото и да изглежда като тънки златисти точици. Това е съществено преимущество тъй като симптомите на двете заболявания са близки и често се объркват от акваристите. eSHa EXIT действа също и върху по-рядко срещани “вносни” модификации на Ихтио (Import spot или big white spots), пиперени точки (Pepper spot), черни точки (Black Spot) и груби точки (Coarse Spot). Общите симптоми на болните рибки са необичайно оцветяване, петна, промяна в поведението, свити перки, необичайно бавно или липса на движение. Повече информация може да намерите онлайн на: www.eshalabs.euДозиране:
Стандартна доза за 100 литра аквариумна вода:
Ден 1 : 20 капки
Ден 2 : 10 капки
Ден 3 : 10 капки
В случай на необичайни усложнения – извършете незабавна частична смяна на водата и потърсете професионална помощ.

Продължително дозиране
Ако на четвъртия ден симптомите не изчезнат напълно, може да продължите дозирането (10 капки дневно за всеки 100 литра аквариумна вода) за няколко дни, но с повишено внимание! Продължително третиране се извършва само и единствено в случаите, когато има подобрение и няма странични ефекти. Някои резистентни видове като “вносните” точки (Import Spot) изискват две или три допълнителни дози.

Какви предпазни мерки трябва да вземем, когато използваме EXIT?
Частична Смяна на Водата?
По принцип не е необходимо да се извърши предварителна частична смяна на водата преди или след употребата на EXIT, освен в случаите когато:
1. E налице ниско качество на аквариумната вода, основни химични параметри на водата са извън нормите.
2. Ако е в близост във времето до обичайната периодична смяна на водата.
3. Ако използвате подобрител на водата (water conditioners)!
4. Ако сте използвали друг препарат за унищожаване на алги или за лечение на риби.
Периодични проверявайте качеството на водата, като следите основните химични параметри с помощта на eSHa AQUA QUICK TEST – бърз тест.

Филтрация?
Може да оставите филтрационната система работеща, като оставите само неабсорбиращи филтриращи материали, като филтърна вата, пясък, дънен субстрат, биологично-активни филтърни пълнежи и т.н. Винаги изваждайте химически активни филтърни пълнежи като активен въглен, йонообменни смоли, окислители, спрете УВ-стерилизатора тъй като те имат негативен ефект върху действието на EXIT. Оставете филтъра включен както през деня, така и през нощта или осигурете допълнителна аерация!

Взаимодействие с други препарати?
eSHa EXIT може безопасно да бъде комбиниран с eSHa 2000 (против гъбични, бактериални инфекции и загниване на перки). Никога не комбинирайте лекарства и препарати, освен ако производителят не е описал тяхната безопасност! Химичните съставки на eSHa EXIT се разпадат постепенно във времето, но ако искате да използвате друг препарат скоро след като сте добавили от този, може да премахнете активните му съставки чрез филтрация през нов пакет с активен въглен или с по-съществена частична смяна на водата.

Как да пазим рибките си в добро здраве?
След като приключите лечението добавете една доза от витамините eSHa Optima. eSHa Optima стимулира и поддържа естествената имунна защита и ускорява възстановяването от заболяването.

Състав:
Съдържание в 1ml:
– Diaminoacridine 6.3 mg
– Veride Malachitum 0.31 mg
– Methylrosanilinii chloridum 0.79 mg
– Methylthi-oninii chloridum 3.98 mg
– Вода

ВНИМАНИЕ
Прочетете листовката преди да използвате този препарат. Той може да остави петна ако се разлее. Пазете далеч от деца. Съхранявайте шишенцата и листовката в оригиналната опаковка. Да се използва само за декоративни рибки и риби, които не са предназначени за консумация! Този продукт е възможно да промени цветa на аквариумната вода, както и да оцвети силиконa. Предозирането е непрепоръчително. Да се пази от попадане върху рани! Да се пазят очите и лигавиците, както и други чувствителни зони! Да не се използва след изтичане срока на годност.

Опаковка: 20ml достатъчна за обработка на 1000 литра аквариумна вода.

Esha Exit, срещу бели точки, 20 мл

Допълнителна информация

Бранд

Животно

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Esha Exit, срещу бели точки, 20 мл”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *