Esha Hexamita, срещу ‘дупка в главата’, 20 мл

лв.19,50

Препарат за лечение на “дупка в главата” на Дискуси и Цихлиди

Сравни
Категория:

Описание

Esha Hexamita, срещу ‘дупка в главата’, 20 мл

Кога се използва eSHa Hexamita?
eSHa HEXAMITA е широкоспектърен препарат за лечение на едно от най-често срещаните заболявания при дискусите – т.н. “дупка в главата” (‘hole-in-the-head’ disease), при което заразената риба е изгонена или отделена от останалите. Други симптоми: Загуба на апетит, матови очи, потъмняване на цветовете на кожата, неспокойно поведение, бавни реакции, поражения около главата, странична (латерална) линия в началото на перките, тънко тяло с подгъване и свиване в коремната област, малки дупки по челото и тялото, ‘люспеста’ кожа. Може да се използва успешно за борба с много видове паразити, които са отговорини за повечето заболявания и проблеми като: метили по хрилете (Gill Flukes), гъбични инфекции (fungus) – от белезникав до бял филм или памукообразни образувания около устата, перките или тялото, гниене на перки (finrot) и воднянка (dropsy).
eSHa HEXAMITA е широкоспектърен препарат за лечение на повечето заболявания и проблеми за Дискуси и други Цихлиди, включително: промяна на обичайния цвят на окраската, промяна в поведението, свити перки, необичайно мудно придвижване и т.н. Повече информация може да намерите онлайн на: www.eshalabs.eu

Дозиране:
Стандартна доза за 100 литра аквариумна вода:
Ден 1 : 25 капки
Ден 2 : 12 капки
Ден 3 : 12 капки
В случай на необичайни усложнения – извършете незабавна частична смяна на водата и потърсете професионална помощ.

Забележка:
В някои по-сериозни случаи (когато рибите показват по-тежки и финални симптоми на инфекцията), е възможно стандартната доза да се удвои и дори утрои! Това ще даде бърз начален резултат, но се препоръчва единствено, когато инфекцията е много сериозна.

Какви предпазни мерки трябва да вземем, когато използваме eSHa HEXAMITA?
Частична Смяна на Водата?
По принцип не е необходимо да се извърши предварителна частична смяна на водата преди или след употребата на eSHa HEXAMITA, освен в случаите когато:
1. E налице ниско качество на аквариумната вода, основни химични параметри на водата са извън нормите.
2. Ако е в близост във времето до обичайната периодична смяна на водата.
3. Ако използвате подобрител на водата (water conditioners)!
4. Ако сте използвали друг препарат за унищожаване на алги или за лечение на риби.
Периодични проверявайте качеството на водата, като следите основните химични параметри с помощта на eSHa AQUA QUICK TEST – бърз тест.

Филтрация?
Може да оставите филтрационната система работеща, като оставите само неабсорбиращи филтриращи материали, като филтърна вата, пясък, дънен субстрат, биологично-активни филтърни пълнежи и т.н. Винаги изваждайте химически активни филтърни пълнежи като активен въглен, йонообменни смоли, окислители, спрете УВ-стерилизатора тъй като те имат негативен ефект върху действието на eSHa HEXAMITA. Оставете филтъра включен както през деня, така и през нощта или осигурете допълнителна аерация!

Взаимодействие с други препарати?
eSHa HEXAMITA може безопасно да бъде комбиниран с eSHa EXIT (ефективен срещу повечето “точкови” заболявания, включително Ихтио). Никога не комбинирайте лекарства и препарати, освен ако производителят не е описал тяхната безопасност! Химичните съставки на eSHa HEXAMITA се разпадат постепенно във времето, но ако искате да използвате друг препарат скоро след като сте добавили от този, може да премахнете активните му съставки чрез филтрация през нов пакет с активен въглен или с по-съществена частична смяна на водата.

Състав:
Съдържание в 1ml:
– Ethacridini lactas 6.7 mg
– Cuprum 2+ 2.8 mg
– Acriflavin 2 mg
– Methylrosanilinii-chloridum 6,3mg
– Вода

ВНИМАНИЕ
Прочетете листовката преди да използвате този препарат. Той може да остави петна ако се разлее. Пазете далеч от деца. Съхранявайте шишенцата и листовката в оригиналната опаковка. Да се използва само за декоративни рибки и риби, които не са предназначени за консумация! Този продукт е възможно да промени цветa на аквариумната вода, както и да оцвети силиконa. Предозирането е непрепоръчително. Да се пази от попадане върху рани! Да се пазят очите и лигавиците, както и други чувствителни зони! Да не се използва след изтичане срока на годност.

Опаковка: 20ml достатъчна за обработка на 800 литра аквариумна вода.

Esha Hexamita, срещу ‘дупка в главата’, 20 мл

Допълнителна информация

Бранд

Животно

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Esha Hexamita, срещу ‘дупка в главата’, 20 мл”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *