EnteroZoo, детоксикиращ гел, 100 гр

лв.30,50

Благодарение на своите адсорбционни способности EnteroZOO, препарат за домашни и селскостопански животни, е способен да свързва вредните вещества и токсини към себе си, така че организмът да се освободи от интоксикация от различни причини и да позволи много бързо подобряване на състоянието на животното.

Сравни

Описание

EnteroZoo, детоксикиращ гел

EnteroZoo, детоксикиращ гел е уникален ветеринарен детоксикиращ гел, състоящ се от органичен минерал и чиста вода. Активното му вещество е полимерно органично силициево съединение, наречено полиметилсилоксан полихидрат.

Благодарение на своите адсорбционни способности EnteroZOO, препарат за домашни и селскостопански животни, е способен да свързва вредните вещества и токсини към себе си, така че организмът да се освободи от интоксикация от различни причини и да позволи много бързо подобряване на състоянието на животното.

Освен токсични вещества, EnteroZOO може ефективно да свързва и патогенни бактерии и вируси. Благодарение на това спомага за растежа на нормалната микрофлора в червата и свързаното с това възстановяване на чревния имунитет на животното. Не на последно място, съществена полза от гела е фактът, че след като изпълни функцията си, той се елиминира напълно от организма, включително свързаните вредни вещества.
Предимства на продукта

Ентеро зоо гел може да облекчи протичането на инфекциозни диарии, отравяния и алергии при кучета и котки.
Няма вкус и мирис, така че обикновено не е проблем да се дава редовно на всяко животно.
Няма големи странични ефекти (рядко животното може да получи запек).
Намалява вредните ефекти от лечението с антибиотици.
При преминаване през храносмилателния тракт гелът свързва средномолекулни токсични вещества, патогенни бактерии и алергени и ги извежда от организма.
Не се абсорбира.

EnteroZoo, детоксикиращ гел - 2

Състав на EnteroZoo, детоксикиращ гел, 100 гр

полиметилсилоксан полихидрат – 60%, пречистена вода – 40%.
Препоръчителна дозировка

Стандартна дозировка според вида и теглото на животното

(Ориентировъчно количеството е както следва: 1 чаена лъжичка = 5 g = ½ торбичка, 1 чаена лъжичка с мерителна лъжица = 10 g = съдържание на торбичка, 1 супена лъжица = 15 g = 1 и ½ торбички. EnteroZOO не се абсорбира, така че не е нужно да се тревожите за предозиране, когато случайно Ви бъде дадена по-голяма доза.)

кучета и кученца:
Кучета и кученца до 4 кг използвайте около ½ чаена лъжичка 1-3 пъти на ден.
Кучета до 15 кг използвайте около 1 чаена лъжичка 1-3 пъти на ден.
Кучета от 15 до 50 кг използвайте около 1 препълнена кафена лъжица 1-3 пъти на ден.
Кучета над 50 kg използвайте приблизително 1 супена лъжица 1-3 пъти на ден.
котки и котенца:
Котки и котенца до 2 кг използвайте около ½ чаена лъжичка 1-3 пъти на ден.
Котки над 2 кг използват около 1 препълнена кафена лъжица 1-3 пъти на ден.
зайци, морски свинчета, порове, нутрии и др.:
смесете приблизително ½ чаена лъжичка 1-3 пъти на ден в малко количество питейна вода или приложете смесен в достатъчно количество вода с пластмасова спринцовка в устната кухина.
хамстери, мишки, плъхове и др.:
смесете около 1/3 чаена лъжичка 1-3 пъти на ден в малко количество питейна вода или приложете смесен в достатъчно количество вода с пластмасова спринцовка в устната кухина.
екзотични птици:
смесете приблизително 1 чаена лъжичка веднъж дневно в 1 dcl захранваща вода, всеки ден приготвяйте нов разтвор.
селскостопански животни:
На домашните птици се дава 1 супена лъжица, разбъркана в 1 литър фуражна вода 2 пъти на ден.
Прасета и прасенца, говеда и телета, кози и ярета, овце и агнета, коне и жребчета приемат 0,5 g от продукта на 1 kg телесно тегло 3 пъти дневно.

Важно за EnteroZoo, детоксикиращ гел, 100 гр

В случай на отравяне или само при съмнение за отравяне, незабавно приложете двойна доза EnteroZOO и потърсете спешна ветеринарна помощ. След това дайте доза от гела след половин час, докато състоянието се подобри. EnteroZOO абсорбира голяма част от токсичните вещества и по този начин оказвате първа помощ на животното при отравяне!

Също така е добра идея да се опитате да предизвикате повръщане възможно най-бързо и след това да повторите приложението на EnteroZOO. EnteroZOO може да се разрежда във вода и да се прилага през устата със спринцовка или пластмасова бутилка за напитки. EnteroZOO не може да се предозира, подходящ е и за бременни женски и малки.

Ако имате въпроси относно дозировката или употребата на EnteroZOO, не се колебайте да се свържете с вашия ветеринарен лекар.
Препоръчителна употреба

Ентеросорбент – EnteroZOO се препоръчва да се използва при първите признаци на заболяване или отравяне.

EnteroZOO може да се дава на животните по различни начини: директно в устата, смесен с храната, поставен върху лакомство, смесен с достатъчно количество вода и приложен с пластмасова спринцовка в устната кухина, смесен с малко вода в поилка и др.
EnteroZOO можете да нанесете и върху засегнатите участъци от кожата на животното при различни възпаления, екземи, алергични прояви, кожни наранявания и др. Нанесете по-дебел слой гел върху засегнатата област, който след изсъхване се отлепва или животното го облизва . В тези случаи препоръчваме едновременно вътрешно и външно приложение.

Важно съобщение

Разклатете добре тубата преди употреба. При изстискване на EnteroZOO от тубата може да се появи малко количество течност.

Не използвайте, ако опаковката е повредена.

Опаковката съдържа 100 гр. гел.

  1. EnteroZoo
  2. детоксикиращ гел
  3. за кучета и котки

Допълнителна информация

Бранд

Животно

, ,

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “EnteroZoo, детоксикиращ гел, 100 гр”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *