Vet Expert

Vet Expert Hepatiale Forte, подпомага чернодробната функция

лв.26,40лв.35,00

Хранителна добавка за кучета и котки която подпомага чернодробната функция, Vet Expert Hepatiale Forte

Възстановява и защитава хепатоцитите, ускорява чернодробната регенерация и възобновяването на нормалните функции на органа.

Сравни
Код: VEHF Категории: , ,

Описание

Описание

Vet Expert Hepatiale Forte, подпомага чернодробната функция за кучета и котки, който подпомага чернодробната функция в случаи на недостатъчност или дисфункция. Възстановява и защитава хепатоцитите, ускорява чернодробната регенерация и възобновяването на нормалните функции на органа. Хранителната добавка има положително действие върху храносмилането и абсорбцията на витамини, както и върху регулацията на цикъла на уреята.

Състав

фосфолипиди, орнитин

  • Фосфолипидите са глицеролови естери на холинфосфорната киселина и следните ненаситени мастни киселини: линолова, линоленова и олеинова. Те оказват протективна и регенративна роля върху чернодробните клетки. Фосфолипидите, благодарение на съдържащите се в тях полиненаситени мастни киселини в страничните вериги, не може да се синтезират в тялото. Веднъж доставени в организма, те се интегрират в клетките и цитоплазмените мембрани на хепатоцитите и запълват дефектите, причинени от заболявания. Това води до по-бърза регенерация на засегнатите структури и възвръщане на нормалните им функции. Подобрява се работата на мембранните рецептори, мембранните ензимни системи и процесите на активен и пасивен транспорт. Фосфолипидите са изключително важни за процесите на диференциация и пролиферация на чернодорбни клетки. Те инхибират процесите на фиброза в чернодорбната тъкан като редуцират продукцията на колаген и повишават ензима, който го разлага – колагеназа. Фосфолипидите, също както жлъчните киселини играят важна роля в смилането на мазнините и абсорбцията на витамините, разтворени в тях.
  • L-орнитинът в Vet Expert Hepatiale Forte, подпомага чернодробната функция, образуван от аргинин, е аминокиселина, и не е част от протеин; играе важна роля в цикъла на уреята. Използва се превантивно при остри, субостри и хронични повишавания на урея и амоняк в кръвта. Основната цел на урейния цикъл е да отстранява амоняка и остатъците му от организма. Амонякът действа неблагоприятно на нервната система и причинява чернодробна енцефалопатия. Орнитинът ускорява детоксикацията на чернодробната и мозъчна тъкан. Повишава толеранса на чернодробния паренхим срещу увреждащи го субстанции, особено лекарства като химиотерапевтици. Повлиява добре метаболизма на протеини, мазнини и въглехидрати. Регенерира засегнатите чернодробни клетки. Орнитинът се използва и при храносмилателни смущения, причинени от чернодробна недостатъчност. Изключително важен при котки, които не са се хранили дълго време.

Дозировка на Vet Expert Hepatiale Forte, подпомага чернодробната функция:

Опаковка от 170 гр. – за малки породи / 1 табл. на 5 кг тегло

Опаковка от 300 гр. – за средни породи / 1 табл. на 15 кг тегло

Опаковка от 550 гр. – за големи породи / 1 табл. на 25 кг тегло

Опаковка от 250мл . – за кучета и котки / 5мл. на 10 кг тегло

Допълнителна информация

Опаковка от

, , ,

Бранд

Животно

,

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Vet Expert Hepatiale Forte, подпомага чернодробната функция”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *